top of page

zwangerschapswens

Het krijgen van kinderen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms lukt het maar niet om zwanger te worden. Dit zorgt vaak voor veel stress, verdriet en spanning binnen de relatie.

Acupunctuur aan de Maas in Rotterdam is gespecialiseerd in vruchtbaarheidsproblemen.

Met acupunctuur probeer je de balans in het lichaam op een dusdanige manier te herstellen dat de vruchtbaarheid van zowel de man als de vrouw verbeteren.

 

De oorzaken van infertiliteit zijn zeer uiteenlopend. Daarom is er vanuit de Chinese Geneeskunde geen standaardformule tegen verminderde vruchtbaarheid. Daarom stelt René bij elke patiënt een individueel behandelplan op.

Het kan zijn dat er bij u al een hormonale stoornis zoals Prematuur Ovarieel Falen (POF), PCOS of Luteal Phase Deficiency (LPD) of andere mogelijke oorzaken als endometriose, eileiderpathologie of stoornissen in de interactie tussen sperma en cervixslijm zijn vastgesteld. Het is ook mogelijk dat u tot de groep (10%) van de stellen behoort die de frustrerende diagnose ‘onbegrepen infertiliteit’ te horen heeft gekregen.

Tijdens de Westerse vruchtbaarheidsbehandelingen ligt de focus op de hormoonhuishouding en de voortplantingsorganen. De Chinese Geneeskunde benadert de situatie op een holistische manier. Er wordt op energetisch niveau naar het hele systeem van fysieke, emotionele en spirituele aspecten, die een rol spelen bij het zwanger worden, gekeken. Zo is een goede doorstroming van energie door het hele lichaam en alle organen van cruciaal belang. Bij vruchtbaarheidsproblemen is er vaak sprake van een stagnatie, tekort of juist teveel aan energie. Deze disbalans kan zich uiten in onvruchtbaarheid.  

Alvorens de plant kan groeien, moet de grond vruchtbaar zijn’.

Een gezonde menstruatiecyclus dient als basis voor een goede zwangerschap.

Vruchtbaarheid man

De reguliere geneeskunde heeft vaak geen oplossing voorhanden wanneer het probleem bij de man ligt. Acupunctuur heeft een positieve uitwerking op de hoeveelheid, vorm en beweeglijkheid van het sperma. Daarnaast wordt er gewerkt aan het herstellen van de energie en het versterken van de circulatie van bloed en energie in het genitaal gebied. De aanmaak van spermacellen duurt gemiddeld 70 tot 90 dagen.

Neem gerust contact op met Acupunctuur aan de Maas in Rotterdam voor meer informatie of het maken van een afspraak.

acupunctuur rotterdam

Acupunctuur aan de Maas in Rotterdam is gespecialiseerd in het behandelen van mannen en vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen.

Acupunctuur:

  • reguleert de menstruatiecyclus

  • reguleert de hormoonhuishouding

  • vermindert stress, wat een positief effect heeft op de hormoonspiegels.

  • verbetert de kwaliteit van het vruchtbare slijm / cervixslijm

  • reguleert de ovulatie

  • kan de eicelproductie verhogen en de eicelkwaliteit verbeteren, mits voldoende tijd (3-6 maanden)

  • beïnvloedt de bloedcirculatie naar de voortplantingsorganen, waardoor de dikte van het baarmoederslijm verbetert, en de kansen op innesteling toenemen.

  • verkleint de kans op een miskraam

  • helpt stress te verminderen

  • heeft een positieve uitwerking op de hoeveelheid, vorm en beweeglijkheid van het sperma.

Acupunctuur aan de Maas is een vertrouwd adres voor acupunctuur in Rotterdam. Bel of mail gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak.

bottom of page