top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Acupunctuur en obstipatie

Volgens de MLDS heeft bijna een kwart van de Nederlanders regelmatig problemen met de ontlasting. Zes procent van de Nederlanders heeft regelmatig last van obstipatie. Er wordt weinig gesproken over problemen met de ontlasting. Er zit helaas nog een taboe op.


In mijn praktijk zie ik veel mensen met diarree of obstipatie. Soms is het een wisselend beeld en veranderd het van diarree naar obstipatie. Een opgeblazen gevoel en een buik die in de loop van de dag steeds verder opblaast ( soms zelfs zo erg dat het lijkt alsof iemand zwanger is). Pijn, krampen en een zwaar gevoel zijn veel voorkomende klachten.


Mijn behandelingen zijn holistisch, dit wil zeggen dat er geen standaard behandeling is. Ik voel de pols en vaak ga ik de buik zachtjes palperen ( dit wordt ook wel de hara genoemd ). De cliënt voelt waar het gevoelig is, dit geeft mij weer veel informatie over waar de disbalans zit. Vervolgens start ik met behandelen. Dit kunnen acupunctuurpunten zijn op de buik, maar ook op de benen of armen. Dit kan ik nooit van te voren bepalen, dat maakt het ook zo interessant voor mij als acupuncturist. Elke cliënt is uniek en vanuit die levende dynamiek ga ik bekijken op welke manier wij het lichaam aan kunnen zetten tot zelfgenezing, want dat is uiteindelijk wat er gebeurt! Ons lichaam is super intelligent. We zijn het alleen vergeten. Door kleine subtiele signalen, kunnen er grote veranderingen plaatsvinden.In de praktijk merk ik dat veel cliënten baat hebben bij de behandelingen en dat de verbeteringen snel optreden.


Mocht je een afspraak willen maken, neem dan gerust contact op met René Van Lier, gepassioneerd acupuncturist.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page