top of page

Angst

Volgens het Trimbos instituut ( klik hier voor de link naar het artikel) heeft 15% van de volwassenen last van angststoornissen. Dat is een absurd hoog aantal, zeker als je bedenkt dat er op dit moment geen direct gevaar is. Er is geen oorlog in Nederland en de kans dat je een wilde beer tegen het lijf loopt is ook erg klein ;) .

Hoe om te gaan met angst?

Ik heb een kort stappenplan ontwikkelt:

stap 1

Een belangrijke stap om met angst om te kunnen gaan, is allereerst accepteren dat het er is. In mijn optiek ben je niet een emotie, maar is er een emotie. Jij bent het bewustzijn achter de emotie. Jij bent diegene die de emotie of gedachte opmerkt.

stap 2

Bewust worden van het feit dat jij niet de emotie bent, maar dat er een emotie is. Een mooie manier om dit te ervaren is door te gaan mediteren.

stap 3

Beoefen de volgende meditatie dagelijks:

Ga ontspannen zitten of liggen. Sluit je ogen en visualiseer dat jij aan een prachtige rivier zit. Je zit met je rug tegen een boom. Je kijkt naar de rivier en visualiseert dat jouw gedachten en emoties door de rivier stromen. Het enige wat jij doet is: je kijkt ernaar.  Wanneer je ontdekt dat je achter je gedachten of emoties bent aangegaan. Visualiseer jij dat je uit de rivier klimt en weer aan de oever gaat zitten. In het begin zul je waarschijnlijk 10x per minuut uit het water moeten klimmen. Dat is oké. Doe dit met mildheid, humor en ZONDER erover te oordelen.

stap 4

Wanneer je opmerkt dat er een angstige gedachte of gevoel de kop opsteekt. Druk het dan niet weg, laat het er gewoon zijn en zet er een positieve zin tegenover, bijvoorbeeld: ik ben veilig en ontspannen. Herhaal dit keer op keer. Op deze wijze erken je wat er is, zonder je hiermee te identificeren of het weg te drukken. Tegelijkertijd zend jij uit wat je wilt ervaren.

Heel veel succes ermee!

Acupunctuur en angst

Acupunctuur en angst

Angst is een emotie die zich in jouw fysieke lichaam vast kan gaan zetten. Doormiddel van acupunctuur kun jij via het meridiaansysteem blokkades in het fysieke lichaam transformeren. Dit kan een enorme bijdrage leveren aan het transformeren van angst.

Uiteraard is ieder mens uniek en is er geen standaard behandeling voor mensen die veel angst ervaren. Elke behandeling is volledig afgestemd op de energiebalans van de cliënt van dat moment.

Mocht je graag een afspraak willen maken, dan kun je dit doen via de contactpagina.

bottom of page