top of page

Acupunctuur en PDS

Het Prikkelbare Darm Syndroom

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of Irritable Bowel Syndrome (IBS) komt volgens een schatting van de MaagLeverDarm Stichting bij 10% van de Nederlanders voor. 

Het PDS kan zich op verschillende manieren manifesteren. Bij sommige mensen kan het zich uiten in obstipatie of diarree, bij anderen kan het wisselen van obstipatie naar diarree. Veel mensen ervaren pijnklachten. Hoe het zich ook manifesteert, het kan behoorlijk vervelend zijn.

Wat kan acupunctuur betekenen voor mensen met het PDS?

Elke klacht ontstaat door een disbalans in je systeem. Wanneer een disbalans langer aanhoudt wordt het vaak chronisch. Alleen is een disbalans uiteindelijk ook een balans.

Het is aan mij om te ontdekken waar de disbalans zich bevindt in jouw unieke energetisch systeem. Mijn manier om jouw systeem te beïnvloeden, is door te werken met de meridianen.

PDS

Middels flinterdunne naalden op specifieke punten in het meridiaansysteem te zetten. Geef ik nieuwe informatie aan jouw lichaam. Hierdoor word jouw lichaam aangezet om de balans te herstellen. Oftewel het zelfgenezende mechanisme van het lichaam wordt in werking gezet.

Het lichaam is vele male intelligenter, dan waar wij ons bewust van zijn.

Afspraak maken?

Met mijn jarenlange ervaring heb ik inmiddels veel mensen kunnen helpen met (chronische) PDS klachten. Mocht je graag een afspraak willen maken. Neem dan gerust contact op met René.

Acupunctuur aan de Maas, de specialist in de regio Rotterdam.

bottom of page