top of page

vermoeidheid en burn-out klachten

Acupunctuur Rotterdam

Het krijgen van een burn-out of het gevoel hebben dat je er tegenaan zit is heel vervelend. In de samenleving waarin we nu leven lijkt het wel alsof we 24/7 ‘aan’  moeten staan. Waardoor het steeds moeilijker lijkt te worden om ‘uit’ te staan. De constante aanwezigheid van prikkels en het gevoel hebben dat je achter de feiten aan loopt. Het gevoel dat jij jezelf langzaam aan het verliezen bent. Je gaat maar door en door, terwijl de echte verbinding met jezelf ver te zoeken is.

‘zorg ervoor dat je weer gaat leven in plaats van overleven’

Zelf heb ik in mijn twintiger jaren twee maal een burn-out gehad. Het klinkt misschien raar, maar ik ben heel blij dat ik ze heb gehad. Het heeft mij veel gebracht en ik ben tot inzichten gekomen, waar ik anders misschien twintig jaar over had gedaan.

Het patroon waar je in zat en het fundament dat jij als je basis zag wordt onder je voeten weggemaaid. Je fundament is er niet meer. Dat kan erg beangstigend zijn, maar het biedt heel veel mogelijkheden. Door het als een kans te zien om te ontdekken wie je bent en wat er nu echt belangrijk is voor jou! Met vallen en opstaan kom je tot een nieuw fundament. Een veel stevigere basis die je zelf gaat leggen. Als je het vergelijkt met een boom, dan zijn de wortels je fundament. Door de burn-out zijn de wortels weg en ben je zo kwetsbaar dat je door een klein zuchtje wind al omver geblazen kunt worden. Door het leggen van een nieuw fundament ontdek je wat echt belangrijk voor je is. Door het maken van bewuste keuzes, blijf je dichter bij jezelf en sla je een weg in waarbij jijzelf het stuur in handen neemt. Ook als er onverwachte dingen op je pad komen.  

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem dan gerust contact op met Acupunctuur aan de Maas. Uw specialist voor acupunctuur in Rotterdam.

René is ook te vinden op balansportaal.

acupunctuur rotterdam

Acupunctuur aan de Maas in Rotterdam is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met vermoeidheids- en burn-out klachten.

Welke rol kan acupunctuur spelen tijdens een burn-out?

Doordat je de signalen van je lichaam en geest hebt genegeerd sta je bij jezelf in de min. Je hebt zoveel van je lichaam en geest gevraagd, dat jij stap voor stap je energie weer moet gaan opbouwen. Het opbouwen van nieuwe energie kost tijd. Met acupunctuur activeer je het zelf genezende mechanisme van het lichaam en kun je stress beter loslaten. De behandelingen zijn er op gericht om het energieniveau stap voor stap op te bouwen.

Naast de acupunctuurbehandelingen worden er leefstijladviezen gegeven om de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken.

bottom of page