top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Tijd voor verandering

Waar dit virus nu precies vandaan komt is moeilijk te zeggen. Komt het van vleermuizen, is het ontsnapt uit een laboratorium of bewust verspreidt. Misschien is het wel gestuurd door Moeder Aarde, want je kunt van alles bedenken, maar een ding is zeker. De afgelopen eeuwen hebben we niet goed voor Moeder Aarde gezorgd. Als wij op dezelfde voet waren blijven leven. Met ons reisgedrag, de vervuiling door de vliegtuigen, auto's en boten. De overconsumptie van dieren ( en de onnatuurlijke manier van dieren houden ), het afval wat in de natuur en de oceanen beland. Hoe makkelijk en snel we nieuwe producten en kleding kopen, alsof de bronnen onuitputtelijk zijn.


Ik bekijk deze periode onder andere vanuit dit perspectief. Als je het op deze manier bekijkt dan geeft Moeder Aarde ons een collectief bezinningsmoment. Dit is de tijd om naar binnen te gaan en een pas op de plaats te maken. Kijk hoe jij nu in het leven staat. Kijk bewust hoe jij met de natuur omgaat en hoe vaak jij nieuwe spullen koopt. Vraag jezelf af of je het echt nodig hebt. Misschien kun je het wel laten maken. Welke producten koop jij? Worden ze duurzaam geproduceerd? Ik zal een paar voorbeelden geven uit mijn leven.



Acupunctuur Rotterdam
Acupunctuur Rotterdam


Als man moet ik mij elke dag scheren. Ik ben gaan zoeken naar een product wat zo duurzaam mogelijk is. Na een kort onderzoekje kwam ik uit bij Boldking. Zo zijn de mesjes recyclebaar. Wanneer ik twaalf mesjes heb gebruikt, stuur ik ze terug naar Boldking en maken ze er nieuwe mesjes van. De scheerzeep bevat geen troep en de verpakking is 100% recyclebaar. Goed voor mij en de natuur!


Onze huid is het grootste orgaan, daar probeer ik goed voor te zorgen. Wij gebruiken een natuurlijk wasmiddel: seepje. Het is voor meer dan 99% gemaakt van natuurlijke producten. Goed voor jouw huid en de natuur!


Ik hou van een lekker kopje koffie, maar ik wilde ook graag koffie die zo duurzaam mogelijk wordt geproduceerd en waarbij de boeren een goed salaris krijgen. Toevallig behandel ik een cliënt die in deze wereld werkt. Zij adviseerde mij om Wakuli te proberen. Zij produceren zo duurzaam mogelijk en de boeren krijgen drie maal zoveel betaald!! Hierdoor geniet ik nog meer van mijn (h)eerlijke kopje koffie.


Dit zijn drie voorbeelden van producten die goed zijn voor mij en de wereld!Ik hoef hier verder geen moeite voor te doen, maar op een eenvoudige manier kan ik een bijdrage leveren. Ik wil je inspireren en aanmoedigen om naar je eigen leven te kijken en met (kleine) aanpassingen kun jij een verschil maken om goed voor jezelf en de natuur te zorgen!


Hartelijke groet,


Acupunctuur aan de Maas

Feijenoordkade 17

3071 HK Rotterdam

06-45284293


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page