top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Ontspannen, hoe doe je dat eigenlijk?

Hoe kun je nu echt ontspannen? Er zijn veel mensen die kampen met vermoeidheidsklachten. Hoe kun je er nu voor zorgen dat jij echt je accu gaat opladen.


Een veel gemaakte fout is deze: we hebben de hele dag hard gewerkt, de kinderen van de opvang gehaald, snel eten maken, de kinderen naar bed en daarna ploffen we op de bank en gaan we op social media, Netflix of we kijken naar een ander kanaal... alleen is dit niet de manier om je accu op te laden. Je hersenen moeten namelijk heel hard werken om al die informatie en prikkels te kunnen verwerken. Oftewel je trekt de accu nog verder leeg.


Oké, nu weten we wat niet handig is, maar wat dan wel?

Kijk kritisch naar een normale dag. Creëer 3 momenten van rust. Dit gaat tegen de natuur in van de westerse maatschappij en het past niet bij de Nederlandse cultuur om even niks te doen. Maar het is wel heel belangrijk en je wordt er veel productiever van! Het beste is wanneer alle rustmomenten ten minste 15 minuten duren. Als je eerlijk bent, dan is dat altijd haalbaar. Het levert je ontzettend veel op: je systeem komt tot rust. Jouw accu krijgt tijd om op te laden. Jij moet net als je telefoon regelmatig worden opgeladen. Doordat je overdag rustmomenten creëert wordt de kwaliteit van je slaap aanzienlijk beter!Acupunctuur Rotterdam
Acupunctuur Rotterdam


Hoe kun je dit nu organiseren?

In de ochtend 15 minuten eerder opstaan, maak dit niet onderhandelbaar met jezelf.

Tijdens de lunchpauze maak je een wandeling van 15 minuten, hierbij neem jij te telefoon niet mee, of je zet hem op stil. Je wandelt bewust en rustig.

In de avond maak je een wandeling of je gaat lekker in bad ( dan doe je de eerste 15 minuten niks).


Ga de uitdaging aan, schrijf het op en maak er een mooi, concreet plan van en ga de uitdaging aan om dit 100 dagen vol te houden! Stel jezelf een mooie beloning in het verschiet wanneer jij dit doel hebt behaald. Ik durf te zweren, wanneer je dit haalt zul je er nooit meer mee ophouden. Je gaat ervaren hoeveel je dit oplevert!


Heel veel plezier en succes met deze uitdaging!


Hartelijke groet,


René Van Lier


Acupunctuur aan de Maas

Feijenoordkade 17

3071 HK Rotterdam

06-45284293

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page