top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Goede voornemens

Het jaar 2019 loopt bijna ten einde. Dit is het moment om even rustig terug te blikken op het jaar. Deze periode van het jaar is voor veel mensen een moment om stil te staan bij hun eigen leven. Hoe ziet mijn leven eruit. Waar ben ik blij mee en wat zou ik graag willen veranderen.


Er worden vaak goede en mooie voornemens bedacht voor het nieuwe jaar. Ik zie het vaak bij het sportcentrum. De eerste twee weken van het jaar is het heel druk en dan lopen er veel nieuwe mensen rond. In de derde week van januari is alles weer bij het oude en keert de rust terug in het sportcentrum. Het fitnesscentrum heeft er weer een hoop sponsors bij gekregen, die wel de intentie hebben maar waarbij het niet van de grond komt.


Hoe kun je ervoor zorgen dat het niet bij goede voornemens blijft?

Alles staat of valt met een goed plan! Daar begint het mee. Schrijf op wat je wilt bereiken. Dat kan op veel verschillende gebieden zijn, bijvoorbeeld:

stoppen met roken

afvallen

meer bewegen

meer tijd en (echte) aandacht voor je kinderen

minder tijd besteden aan je telefoon/social media

Acupunctuur Rotterdam
Acupunctuur Rotterdam

Koop een mooi schrijfboek waarin jij opschrijft wat je over een half jaar bereikt wilt hebben. Waar wil je staan.


Ik zal een voorbeeld geven:

Over een half jaar wil je graag drie keer per week een uur sporten. Dat is een fantastisch doel! Hoe kun je dit nu haalbaar maken voor jezelf? Ga goed nadenken over de dag en het tijdstip. Vind jij het lastig om 's avonds van de bank te komen, zoek dan een ander moment. Bijvoorbeeld voor dat je gaat werken, tijdens je werk of direct na het werk. Is dit niet mogelijk en kan het alleen in de avond, zorg er dan voor dat je niet gaat zitten. Direct je spullen pakt en vertrekt naar het sportcentrum. Hak het grote doel in kleinere stukken. Begin de eerste drie weken met als doel om één keer te sporten, mocht het vaker lukken dan is dat fantastisch. Wanneer het een keer is gelukt dan heb jij je doel bereikt. Geef jezelf een beloning na drie weken, bijvoorbeeld een avondje sauna.

Evalueer in je boekje hoe het gegaan is. Wat ging goed? Wat vond je lastig? Wat moet je eventueel veranderen om het wel te laten slagen. Maak een nieuw doel voor de volgende drie weken. Gaat het goed, dan kun je het uitbreiden naar twee keer per week een uur sporten. Plan een beloning en evalueer na drie weken. Pas dingen aan waar nodig en maak een nieuw plan voor drie weken. Blijf dit op deze manier plannen.


Als het je lukt om deze discipline op te brengen, dan zul je zien dat er door kleine stappen te zetten, grote veranderingen zullen plaatsvinden! Zorg ervoor dat 2020 jouw jaar wordt!


Doordat je bewust en doelgericht aan het werk gaat, zul je zien dat je voornemen een haalbaar doel wordt. Op het einde van het jaar heb je dan echt iets om op te proosten ;)


Heb jij hulp nodig bij het bereiken van je doelen? Maak dan snel een afspraak bij Acupunctuur aan de Maas. De specialist voor acupunctuur in Rotterdam.


Hartelijke groet,
36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page