top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Doe met met Stoptober en investeer in je gezondheid!

Bijgewerkt op: 1 feb. 2021

Zit jij al heel lang na te denken om te stoppen met roken, maar ben je bang voor de stap. Doe dan nu mee met Stoptober en maak direct een afspraak bij Acupunctuur aan de Maas!


Volgens het CBS roken in Nederland nog steeds relatief veel mensen, meer dan 1 op de 5. De meeste mensen willen wel stoppen, maar vinden dit erg lastig. Stellen het uit, of doen een poging zonder succes. Wat moet je doen om echt te stoppen met roken?


1. Je kunt alleen stoppen, wanneer jij dit echt wilt.

Schrijf voor jezelf op wat voor jou de redenen zijn om te stoppen met roken. Schrijf ze vervolgens nog een keer op, maar dan op een klein blaadje. Stop dit blaadje in je portemonnee, zodat jij het altijd kunt pakken op de moeilijke momenten.


2. Zorg voor een maatje.

Vraag aan iemand in jouw omgeving om jou te steunen. Iemand die jij kunt bellen op de moeilijke momenten en jou hier doorheen kan slepen.


3. Verander voor vier weken jouw dagelijkse routines.

Het zijn vaak de vaste rookmomenten die het zwaarste zijn. Wanneer jij de dag altijd begint met een kop koffie en een sigaret. Gooi dan de ochtendroutines om. Begin de dag bijvoorbeeld met douchen en drink een kop thee in plaats van koffie.

Denk goed na over jouw routines en mogelijke moeilijke momenten. Maak hiervoor een plan, dat verhoogt de kans van slagen gigantisch.


4. Acupunctuur zorgt voor een mooie ondersteuning.

Wanneer ik mensen help om te stoppen met roken, dan doe ik het volgende. Ik behandel een punt wat de nicotinebehoefte met 70 tot 100 % weghaalt. Daarnaast worden de longen versterkt, om de klap van alle gifstoffen die vrijkomen zo goed mogelijk op te vangen. Als laatste worden er punten behandeld die ervoor zorgen dat jij zo min mogelijk last hebt van stress en onrust.We plannen drie behandelingen in binnen drie weken. Voor de meeste mensen is dit voldoende om definitief te stoppen met roken.
Wanneer jij dit serieus aanpakt, dan is de kans van slagen heel erg groot en doe jij een fantastische investering in jezelf en jouw gezondheid!


René Van Lier

Uw acupuncturist van de regio Rotterdam.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page