top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

De positieve effecten van deze pandemie

De geschiedenis leert ons dat er na elke ( verschrikkelijke ) pandemie grote veranderen plaatsvinden. Door de pandemie komen de veranderingen in een stroomversnelling, doordat er nu gehandeld moet worden. Moeilijke beslissingen kunnen niet uitgesteld worden.


Het is verbazingwekkend om te zien hoe snel wij ons kunnen aanpassen, wanneer het echt noodzakelijk is. Dat is toch fantastisch om te zien. Ik verwacht dat de wereld er na deze pandemie niet meer hetzelfde uit zal zien. Op ontzettend veel vlakken en gebieden vinden er grote veranderingen plaats. Waarschijnlijk zullen de meeste maatregelen na 28 april nog wel van kracht blijven. Dit betekent dat we vertrouwd raken met vergaderen op afstand. Dit zal na deze pandemie veel vaker gebeuren, waardoor er veel minder fysieke verplaatsingen zullen plaatsvinden. Interessant om te ontdekken wat dit voor effect zal hebben op de files.


In veel bedrijven werd er al ( mondjesmaat ) gebruik gemaakt van het thuiswerken. Nu werkt iedereen vanuit huis. De kans is groot dat thuiswerken straks veel normaler wordt en dat je "even inbelt voor een vergadering of meeting". Er lopen in Nederland 1,7 miljoen mensen rond met burn-out klachten. Velen van hen hebben last van de onrust in de kantoortuinen. Wanneer het gebruikelijker wordt om vanuit huis te werken, kunnen mensen zich beter concentreren. Dit kan weer een positief effect hebben op het welzijn van de medewerkers, waardoor de kans op een burn-out kleiner wordt.

Ondanks de fysieke 1,5 meter grens lijken we dichter bij elkaar te staan dan ooit tevoren. We hebben de hele wereld tot onze beschikking via onze telefoon, maar we doen ook even boodschappen voor de oudere buurvrouw.


Deze pandemie zorgt voor ontzettend veel leed en verdriet, maar het zal ook heel veel nieuwe positieve zaken in gang zetten. Zaken waar we normaal jaren over zouden doen, worden nu binnen een zeer kort tijdsbestek gerealiseerd.


Ik hoop dat het goed met jullie gaat. Zorg goed voor elkaar en hou je aan de richtlijnen, dan zullen we elkaar snel weer zien!


Hartelijke groet,Feijenoordkade 17

3071 HK Rotterdam

06-45284293

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page