top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

De kracht van intenties

Er wordt tegenwoordig veel gewerkt met intenties, maar hoe kan het nu dat dit werkt?


Wat zijn intenties?

Intenties zijn positieve affirmaties die je elke dag bewust zegt, voorbeelden hiervan zijn:

- ik ben gelukkig

- ik ben gezond

- ik ben vol passie en levenslust

- ik leef in de flow

- ik leef vanuit liefde en vertrouwen.


Zelf werk ik dagelijks met intenties, gericht op de lange termijn en voor de dag zelf. Bij mijn cliënten gebruik ik het vaak en het werkt!


Hoe kan het nu dat je door het zeggen van zinnen, dingen in gang kan zetten en veranderen?

Ik zal het vandaag belichten vanuit het concept: ons bewuste en onderbewuste systeem. Uit onderzoek van Ap Dijsterhuis blijkt dat we met ons bewuste brein 60 bits per seconde kunnen verwerken, terwijl wij met ons onderbewuste, schrik niet, 11.200.000 bits per seconde verwerken! Ons onderbewuste kan 200.000 keer meer informatie verwerken, dan ons bewuste systeem.Acupunctuur Rotterdam
Acupunctuur Rotterdam


Nu je dit gegeven weet, gaan we terug naar de intenties. Doordat jij bewust positieve zinnen gaat zeggen tegen jezelf, activeer jij je onderbewuste om zich daarop te richten. Hierdoor gaat de focus naar dat wat jij denkt! De meeste mensen hebben veel negatieve gedachten en vinden zichzelf niet goed genoeg. Door dit middels intenties bewust te veranderen, ga je op een bewuste manier het onderbewuste beïnvloeden!


Mocht je meer willen weten over het onderbewuste systeem, dan wil ik aanraden om het boek van Ap Dijsterhuis te lezen: Het slimme onbewuste.

Wil jij meer weten over intenties, dan wil ik je adviseren om op de website van Robert Bridgeman te kijken.


Ik wens jou een mooie dag!


Hartelijke groet,


René Van Lier

Acupunctuur aan de Maas

Feijenoordkade 17

3071 HK Rotterdam

06-45284293
31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page