top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Hoe kun je omgaan met de onzekerheid door het coronavirus?

Het zijn hele gekke tijden op dit moment. De impact van het coronavirus lijkt elke dag groter te worden. Hoe kun je hier nu het beste mee omgaan?


Voor mij persoonlijk is mijn inkomen volledig weggevallen sinds de persconferentie van maandag 23 maart. Dat is heel raar en het is nog niet duidelijk wanneer ik mijn praktijk weer mag openen. Wat ik zelf op dit moment doe om met deze situatie om te gaan, is het volgende:


  • Ik accepteer dat de situatie onzeker is, daar kan ik namelijk niks aan veranderen.

  • Ik accepteer dat er de aankomende periode geen tot weinig inkomsten zullen zijn.

  • Ik accepteer dat ik de behandeltrajecten die ik had ingezet nu niet kan voortzetten.


Accepteren wat er is, is een belangrijke eerste stap. Daarna ga ik kijken wat er wel is en wat ik wel kan doen.


Ik heb twee schoolgaande kinderen en een vrouw die het heel druk heeft op haar werk. Dit betekent dat ik het grootste gedeelte van de dag samen kan doorbrengen met mijn kinderen. Ik ga zelf lesgeven en intens genieten van mijn kinderen.

Dit betekent dat ik op dat moment er volledig voor ze kan zijn.

Op de uren en dagen dat mijn vrouw met de kinderen is, probeer ik deze momenten zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit zijn unieke momenten om met mijn eigen ontwikkeling aan de slag te gaan. Voor mij betekent dat:

  • boeken lezen over zelfontwikkeling

  • podcasts luisteren

  • sporten

  • yoga en mediteren

  • studeren

  • schoonmaken en opruimen

Dinsdag 31 maart is een belangrijke dag voor mij. Dan zal de regering tijdens de persconferentie meer duidelijkheid verschaffen over de maatregelen rondom de scholen en mijn praktijk. Wanneer ik merk dat ik mij zorgen maak over mijn praktijk of de scholen, dan zeg ik tegen mijzelf dat er 31 maart meer duidelijkheid komt.


Tips

Bovenal hoop ik dat jij en je familie gezond zijn! Zorg goed voor jezelf en elkaar.

Stap 1:

Accepteer wat er is en wat je niet kunt veranderen.

Dit lijkt heel simpel, maar het wordt vaak vergeten. Schrijf op wat jij op dit moment moet accepteren.

stap 2:

Welke mogelijkheden dienen zich aan?

Misschien heb jij nu wel heel veel tijd. Denk goed na over wat jij met die tijd gaat doen.

stap 3:

Maak hiervoor een mooi plan en kom in actie! Er zijn bijvoorbeeld heel veel online trainingen die je nu kunt volgen om jezelf te ontwikkelen.


Ik wens jou een hele goede gezondheid toe!


Mocht jij na deze periode een afspraak willen maken, dan kun je het beste even een mail sturen naar info@acupunctuur-aandemaas.com met daarin jouw naam en telefoonnummer. Zodra de praktijk weer open mag neem ik contact met je op.


Met vriendelijke groet,


Feijenoordkade 17

3071 HK Rotterdam

06-45284293


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page