top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Haal meer uit je dag door bewust te leven

Bijgewerkt op: 13 sep. 2019

Je wekker gaat, je hebt nog geen zin om op te staan. Je snoozet nog een keer. Nu moet je er echt uit. Snel douchen, aankleden... en zo ren je door de dag.


Wil jij bewust leven en meer genieten van een gewone (werk)dag. Zorg dan dat je bewuste keuzes maakt. Ik zal een voorbeeld geven. Ik begin de dag altijd met een meditatie van 15 minuten. Wanneer ik de meditatie start, kijk ik eerst naar wat er voor mij vandaag belangrijk is en hoe ik mij voel. Ik wil bijvoorbeeld bewust genieten van het moment dat ik mijn kinderen naar school breng en haal. Wanneer ik deze intentie zet in de ochtend, ben ik er veel meer op gespitst. Het mooie aan kinderen is, die geven jou dat direct terug. Dan krijg ik bijvoorbeeld een intense knuffel wanneer ik afscheid neem in de klas. Dit intense bewuste gevoel probeer ik de hele dag met mij mee te nemen.


Ik begrijp dat je nu denkt, elke ochtend 15 minuten mediteren dat gaat mij nooit lukken. Dat hoeft ook nog niet. Voor mij persoonlijk is het prettig om de dag te starten met een meditatie. Misschien is het voor jou natuurlijker om het op een ander moment te doen. Kijk wat past en haalbaar is binnen jouw leven op dit moment.


acupunctuur rotterdam
acupunctuur rotterdam

Het is interessant om een plan te maken. Je kunt jezelf als doel stellen om 100 dagen achter elkaar te mediteren. De eerste week begin je met 5 minuten, vervolgens bouw je het uit naar 15 minuten. Schrijf het op en reflecteer elke avond. Gun jezelf een beloning. Bedenk iets moois wat jij jezelf cadeau doet na deze 100 dagen.


Ik durf te beweren dat dit het mooiste cadeau is wat jij jezelf kunt geven... en daarvoor hoef je niet te wachten tot 1 januari ;)16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page