top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Durf te kiezen

Bijgewerkt op: 13 sep. 2019

In mijn praktijk zie ik veel mensen die het lastig vinden om keuzes te maken. Hoe doe je dat nou? Veel mensen gaan liever door op hun vertrouwde manier van leven, omdat dit een bepaald gevoel van veiligheid geeft, ook al zijn ze er niet gelukkig mee.


Wil jij meer geluk ervaren in jouw leven, dan is het goed om eens rustig te kijken naar hoe jouw leven er op dit moment uitziet. Stel jezelf elke keer de volgende vragen:

vind ik het leuk?

krijg ik er energie van of kost het mij energie?

Wil ik hiermee doorgaan of wil ik het veranderen?


Soms zijn er dingen in je leven die jij niet kunt veranderen. Dan is het belangrijk om hier niet tegen te blijven vechten, maar het volledig te accepteren zoals het is. Hoe lastig dat ook is. Om vervolgens te kijken, hoe jij hier zo goed mogelijk mee om kunt gaan.


Gelukkig zijn er veel aspecten waar je wel invloed op hebt. Maak dan een concreet en haalbaar plan. Verdeel het in kleine stukjes en ga er elke dag mee aan de slag.


Ik zal een concreet voorbeeld geven. Wanneer jij er achter komt dat jij niet gelukkig bent met je werk, dan is dat een mooie eerste stap. Veel mensen komen niet verder dan deze conclusie. Een mooie tweede stap is om een bezinningsperiode van drie maanden in te lassen, waarbij je elke dag tien minuten bezig bent met wat jij graag zou willen gaan doen. Dan hou jij het proces gaande en maak je het minder groot, waardoor je uiteindelijk tot echte actie over kunt gaan.

Die tien minuten kun je op veel verschillende manieren gebruiken:

Je kunt opschrijven wat je kwaliteiten zijn

wat jij belangrijk vindt in je werk

waar jij energie van krijgt

bel of spreek af met vrienden en familie om met hun te sparren

op welke gebieden zou jij je willen ontwikkelen

bekijk vacatures en/of studiemogelijkheden


Wanneer jij hier drie maanden de tijd voor neemt dan is de kans vrij groot dat jij helder hebt wat jij graag zou willen. Dit zet je weer om in een concreet en realistisch actieplan.


Door het lef te hebben om echt te kiezen, zul je veel meer geluk gaan ervaren.


Veel succes!


René Van Lier

Acupunctuur aan de Maasacupunctuur rotterdam


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page