top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Acupunctuur en RSI

Door de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis. Op het werk zijn de randvoorwaarden vaak goed. Je werkt aan een goed bureau en de stoel is op de juiste manier afgesteld. Nu we vanuit huis werken is dat heel anders. Veel mensen werken aan de keukentafel. Deze is niet bedoeld om de hele dag aan te werken. Hierdoor behandel ik nu veel mensen met RSI-klachten.


Volgens de RSI-vereniging heeft 25% van de beroepsbevolking hiermee te maken en wordt 10% van alle verzuimdagen veroorzaakt door RSI-klachten. RSI-klachten zijn (pijn)klachten in arm, nek en/of schouder. Ze ontstaan meestal door overbelasting.


Het is belangrijk om hier niet te lang mee rond te lopen. Zodra je langer dan vijf werkdagen last hebt van RSI-klachten is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Dit kunnen acties zijn als:

- laat je bureau en stoel controleren of ze juist zijn afgesteld.

- zorg dat je regelmatig beweegt tussendoor en niet te lang in dezelfde houding blijft zitten.

- ( mocht je dit nog niet doen) zorg dan dat je voldoende beweegt, elke dag een half uur licht intensief bewegen/sporten.

- let op je houding en vraag aan een collega om even met je mee te kijken naar je houding. Vaak ga je (onbewust) naar voren hangen of je nek krommen, zonder dat je dit in de gaten hebt, Een collega kan jou hier heel fijn bij helpen.Acupunctuur Rotterdam
Acupunctuur Rotterdam

Mocht dit onvoldoende effect hebben, dan kan acupunctuur een goede oplossing zijn. Door de overbelasting ontstaat er een stagnatie in je systeem. Middels acupunctuur zet je het zelfgenezende mechanisme van het lichaam in werking. Waardoor het lichaam zelf de blokkade gaat opruimen.


Mocht je meer informatie willen of een afspraak willen maken, dan kun je contact opnemen met Acupunctuur aan de Maas. De specialist op het gebied van acupunctuur in de regio Rotterdam.


Hartelijke groet,


Acupunctuur aan de Maas

Feijenoordkade 17

3071 HK Rotterdam

06-45284293

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page