top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Acupunctuur en reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Naast de verschillende soorten zijn de klachten bij elke patiënt weer anders. Volgens ReumaNederland heeft 1 op de 9 Nederlanders een vorm van reuma.


Reuma is een chronische aandoening, wat betekent dat het nooit meer overgaat. Elke dag is anders voor mensen met reuma. De ene dag gaat het prima en de volgende dag zijn er heel veel klachten. Dit zorgt ervoor dat het een grote impact heeft op het leven van mensen met reuma.


Wat kan acupunctuur betekenen voor mensen met reuma?

Wanneer mensen bij mij komen met reumatische klachten, dan werk ik op verschillende niveaus. De behandeling is er op gericht om de acute klachten, die zich op dat moment aandienen, te verlichten. Tevens wordt er gewerkt aan de onderliggende oorzaak, met als doel om de ziekte zoveel mogelijk onder controle te krijgen.


Behandeltraject

Het eerste gedeelte van het behandeltraject is er op gericht om de reumatische klachten onder controle te krijgen en te stabiliseren. Dit houdt in dat we een maal per week een afspraak plannen. Zodra de situatie zich heeft gestabiliseerd gaan we door naar het tweede gedeelte van het behandeltraject. Om de situatie stabiel te houden is het verstandig om eens in de vier weken een behandeling in te plannen. Ik noem het vaak de APK-keuring.


Naast de behandelingen gaan we kijken naar de levensstijl en het eetpatroon. Vaak is hier ook nog winst te behalen. Om een gezond lichaam te hebben is het zeer belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dit betekent dat er elke dag voldoende bewegingsmomenten zijn. Het stresslevel tot een minimum te beperken en goed kijken naar het eetpatroon op een normale dag. Vaak zijn er (kleine) veranderingen nodig om lichaam en geest beter in balans te brengen.

Acupunctuur Rotterdam
Acupunctuur Rotterdam


Voor vragen of het maken van een afspraak. Kunt u contact opnemen met Acupunctuur aan de Maas in Rotterdam. Uw specialist voor acupunctuur in Rotterdam.


Hartelijke groet,


René Van Lier


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page