top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

acupunctuur en polyneuropathie

Polyneuropathie is een zeer vervelende en pijnlijke aandoening. Bij Polyneuropathie zijn op meerder plekken in het lichaam de zenuwen aangedaan. De stoornis zit met name bij de uiteinden van de zenuwen. De sensorische (gevoels)zenuwen of de motorische (bewegings) zenuwen zijn aangedaan, of beiden.

De sensorische zenuwen koppelen gevoelsinformatie terug naar het centrale zenuwstelsel waardoor wij kunnen voelen. De motorische zenuwen geven signalen door aan de spieren waardoor wij ons kunnen bewegen. De klachten die ontstaan door een polyneuropathie kunnen dus zowel sensorisch als motorisch zijn.


Veel voorkomende klachten bij polyneuropathie zijn:

een doof gevoel

prikkelingen

tintelingen

veranderd gevoel

pijn

evenwichtsproblemen

kramp

zwakte

dunner worden van de spieren.

Polyneuropathie en acupunctuur

Wanneer mensen bij mij komen met polyneuropathie, dan starten we een intens traject. Om polyneuratische klachten te verlichten werkt het beter om de behandelingen in een kort tijdbestek te plannen, anders worden de verbeteringen vaak weer teniet gedaan en begin je elke behandeling weer opnieuw. Een voorbeeldplanning zou zijn:

week 1 en 2 drie behandelingen

week 3 en 4 twee behandelingen

Uit ervaring blijkt dit de meest effectieve behandelstrategie.


Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact op met Acupunctuur aan de Maas. Uw specialist voor Acupunctuur in de regio Rotterdam.


Acupunctuur aan de Maas

Feijenoordkade 17

3071 HK Rotterdam

06-45284293


238 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page