top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Acupunctuur en het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

In Nederland zijn er ongeveer twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte ( bron: maagleverdarm stichting ). Hoeveel mensen er in Nederland het Prikkelbare Darm Syndroom hebben is niet helemaal duidelijk, aangezien niet iedereen met buikklachten naar de huisarts gaat.


Het Prikkelbare Darm Syndroom wordt veroorzaakt door een verstoring in het maag-darm kanaal en dan met name van de dikke darm. PDS is een chronische aandoening. Belangrijke kenmerken zijn buikpijn, buikkrampen, een opgezette buik of gasvorming. De ontlasting kan neigen naar diarree of obstipatie. Het kan ook zijn dat het patroon heel onvoorspelbaar is en varieert van diarree tot obstipatie.


De oorzaak van het Prikkelbare Darm Syndroom is helaas nog niet gevonden. Er worden wel veel onderzoeken gedaan en de volgende factoren lijken hierin een rol te spelen:

- een verstoring tussen de verbinding van de darmen en de hersenen

- mogelijk een erfelijke aanleg

- de samenstelling van onze darmflora

- beschadiging van de darmwand

- PDS ontstaat vaak na een maag-darm ontsteking of een voedselvergiftiging.

Voor uitgebreide informatie wil ik je graag verwijzen naar de website van de Maagleverdarm stichting.acupunctuur en het Prikkelbare Darm Syndroom
acupunctuur en het Prikkelbare Darm Syndroom

Wat kan acupunctuur betekenen voor mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom?


Wanneer iemand bij mij komt met het Prikkelbare Darm Syndroom dan kijken we samen heel goed naar, wanneer het is ontstaan. Welke klachten er zijn en wanneer de klachten optreden, we kijken ook naar andere componenten die mogelijk een rol spelen. Zoals slaapproblemen, eetpatroon, bewegingspatroon en stressfactoren. Van daaruit maken we een plan om dagelijkse routines te veranderen die een positieve bijdrage leveren voor het spijsverteringssysteem. De behandeling is er op gericht om de balans in het lichaam ( en de darmen) te herstellen. Zodat de darmen tot rust kunnen komen en de natuurlijke balans in de darmen zich kan herstellen.


Mocht je nog vragen hebben of graag een afspraak willen maken, neem dan contact op met Acupunctuur aan de Maas. De specialist op het gebied van acupunctuur in de regio Rotterdam.


Hartelijke groet,Acupunctuur aan de Maas

Feijenoordkade 17

3071 HK Rotterdam

06-45284293


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page