top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Acupunctuur en een burn-out

Volgens het ministerie van volksgezondheid ervaart ruim 17% van de werknemers burn-out klachten. Dat is bijna een op de vijf! Dit betekent dat circa 1,4 miljoen Nederlanders last hebben van burn-out klachten.


Het begrip burn-out wordt tegenwoordig veel gebruikt, maar wat is een burn-out nu precies? Om een burn-out te kunnen vaststellen wordt er vaak gekeken naar een aantal symptomen. De belangrijkste symptomen zijn:

  • sterke vermoeidheid

  • het gevoel afstand te willen nemen van het werk/collega's.

  • het gevoel minder goed te presteren/onzekerheid over het eigen functioneren en kwaliteiten

  • neerslachtigheid en/of emotionele buien.Acupunctuur Rotterdam
Acupunctuur Rotterdam

Het proces om in een burn-out te belanden, gaat niet van vandaag op morgen. Dat is een proces wat zich langzaam ontwikkelt en waarbij jij elke keer je eigen grens gaat verleggen, waarbij je hoopt dat het morgen wel beter zal gaan.

Op het moment dat jij je ziek meldt, dan zijn je gewone accu en de reserve accu leeg. Je hoopt dat het met een paar dagen uitzieken wel weer goed komt, maar wanneer jij echt toegeeft aan de vermoeidheid. Merk je en weet je dat dit niet zo opgelost is.


Acupunctuur kan jou ondersteunen om je energieniveau te verhogen, je stressniveau te verlagen, de kwaliteit van slaap te verbeteren. Tevens kijken we samen naar processen die jij in je leven kunt veranderen om de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken. Zelf heb ik zo'n twintig jaar geleden tweemaal een zware burn-out gehad. Als ervaringsdeskundige kan ik vaak goede tips geven, waar je direct mee aan de slag kunt.


Mocht je meer informatie willen of graag een afspraak willen inplannen. Neem dan gerust contact op met Acupunctuur aan de Maas.


Hartelijke groet,


Acupunctuur aan de Maas

Feijenoordkade 17

3071 HK Rotterdam

06-45284293

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page