top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Acupunctuur en de overgang

In mijn praktijk zie ik veel vrouwen met overgangsklachten. Ik zeg wel vaker tegen deze dames:"Mochten mannen hier last van hebben, dan zou hier veel meer aandacht voor zijn. Ik zie Mathijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw al zitten met allemaal tissues wanneer ze een opvlieger krijgen."


Wat is de overgang nu precies?

De overgang of menopauze bij vrouwen is de periode waarbij het lichaam van de vruchtbare fase overgaat naar de onvruchtbare fase. Dit proces start meestal tussen het 45e en 55e levensjaar.

Deze natuurlijke verandering kan soms vervelende klachten veroorzaken. In onze westerse maatschappij hebben zo’n 30 tot 70 % van de vrouwen last van opvliegers en overmatig zweten. Sommige vrouwen hebben ook last van slecht slapen, vermoeidheid, hartkloppingen, vaginale droogheid, botontkalking (osteoporose) ,stemmingswisselingen, vergeetachtigheid en verminderd libido.

​​

Meestal duurt dit proces ongeveer vier jaar, maar sommige vrouwen hebben twaalf jaar lang overgangsklachten.

Welke rol kan acupunctuur spelen bij vrouwen die last hebben van de overgang?

Met acupunctuur ga je mee in dit natuurlijke proces en probeer je het zo te beïnvloeden dat je zo min mogelijk klachten zult ervaren. Vaak nemen de klachten al na de eerste behandeling af.


Ben jij nieuwsgierig of wil je graag een afspraak maken? Bel of mail dan gerust met Acupunctuur aan de Maas. Uw specialist voor acupunctuur in de regio Rotterdam.


René Van Lier

Acupunctuur Rotterdam
Acupunctuur Rotterdam


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page