top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Acupunctuur en brandend maagzuur

In Nederland slikken ruim 3 miljoen mensen regelmatig medicatie tegen brandend maagzuur (bron: dokters van morgen en zorginstituut Nederland ). Dit zijn enorme aantallen! Helaas los je door het slikken van medicatie het probleem niet op.


Wat is brandend maagzuur?

De maag is bestand tegen het maagzuur door een dikke slijmlaag en het is ook heel belangrijk voor het verteringsproces. We krijgen last van het maagzuur wanneer het in de slokdarm terecht komt, aangezien de slokdarmwand niet bestand is tegen maagzuur.


Wat kun je met acupunctuur doen aan brandend maagzuur?

Vanuit de Chinese geneeskunde heeft elk orgaan zijn eigen energetisch concept en daar hoort ook een beweging bij. De energie van de maag hoort naar beneden te bewegen. Wanneer de balans, om wat voor reden dan ook, verstoord is. Kan dit de beweging van de maag beïnvloeden, waardoor de energie niet naar beneden stroomt maar juist naar boven.

De behandeling zal erop gericht zijn om de maagenergie te harmoniseren, zodat ook de beweging van de maag zich weer zal herstellen en naar beneden zal stromen.


Wanneer iemand bij mij komt met brandend maagzuur, kijken we ook samen naar de leefstijl, stressfactoren en het bewegingspatroon. We kijken hoe we hier middels (kleine) aanpassingen ervoor kunnen zorgen dat de balans zich gaat herstellen en het liefst een blijvend effect heeft voor de rest van het leven.Acupunctuur Rotterdam
Acupunctuur Rotterdam

Mocht je nog vragen hebben of graag een afspraak willen maken, neem dan gerust contact met Acupunctuur aan de Maas in Rotterdam. De specialist op het gebied van acupunctuur in de regio Rotterdam.


Hartelijke groet,Acupunctuur aan de Maas

Feijenoordkade 17

3071 HK Rotterdam

06-45284293

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page