top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Acupunctuur en behandeling ex-coronapatiënten

De impact en gevolgen voor ex-coronapatiënten kunnen zeer heftig zijn. Bij de groep mensen die op de IC hebben gelegen, verloopt het herstel vaak langzaam. Maar ook bij de groep die heel ziek zijn geweest, maar niet in het ziekenhuis zijn opgenomen.


Zowel lichamelijk als psychisch kunnen de gevolgen groot zijn. Het Longfonds is zich momenteel al aan het voorbereiden op een nieuwe patiëntengroep: de ex-coronapatiënten. Mocht je meer willen weten over het coronavirus, dan wil ik de verwijzen naar de site van het Longfonds. Zij leggen op een hele heldere manier uit wat er precies gebeurt.


acupunctuur en corona
acupunctuur en corona


Wat kan acupunctuur betekenen voor ex-coronapatiënten?

Tijdens de actieve fase van het coronavirus en wanneer de longontsteking ontstaat, worden de spiertjes die rondom de luchtwegen zitten aangespannen. Nadat het virus uit het lijf verdreven is blijven de spiertjes rondom de luchtwegen vaak aangespannen of schieten ze in een verkramping.

Met acupunctuur zorg je ervoor dat er meer ruimte in de borstkas komt. Het doel is om de spiertjes, die om de luchtwegen heen zitten, te ontspannen. Hierdoor krijgen je longen letterlijk meer ruimte, waardoor de kwaliteit van de ademhaling beter wordt en minder geforceerd.


Mocht je meer informatie willen of een afspraak willen maken. Dan kun je contact opnemen met Acupunctuur aan de Maas.


Hartelijke groet,


Acupunctuur aan de Maas

Feijenoordkade 17

3071 HK Rotterdam

06-4528429339 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page