top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRené Van Lier

Acupunctuur en astma

Volgens het longfonds zijn er in Nederland ruim 640.00 mensen met astma, dat is bijna 4% van alle Nederlanders. Astma kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven.

Bij astma wisselen goede en minder goede fases zich vaak af. Het kan zijn dat je een afspraak moet afzeggen, omdat je te vermoeid bent of wanneer de astma opeens heftiger wordt. Het is voor mensen die hier geen last van hebben, vaak moeilijk om zich voor te stellen wat voor impact het kan hebben.


Wat is astma?

Astma is een ontsteking van de longen. Deze ontsteking is blijvend en dus chronisch. Tijdens een astma-aanval worden de longen geprikkeld door stoffen waar jij gevoelig voor bent. De slijmvliezen produceren meer vocht en slijm dan anders. De spiertjes die om de luchtwegen heen zitten raken verkrampt en trekken samen. Dit zorgt ervoor dat de luchtwegen smaller worden. Ademen wordt moeilijker. De longen raken overvol met lucht die niet goed ververst kan worden. Tijdens een astma-aanval kun je veel minder lucht in- en uitademen.

Voor meer informatie over astma wil ik je graag verwijzen naar www.longfonds.nlAcupunctuur Rotterdam
Acupunctuur Rotterdam


Wat kan acupunctuur betekenen voor mensen met astma?

Met acupunctuur zorg je ervoor dat er meer ruimte in de borstkas komt. Het doel is om de spieren, die om de luchtwegen heen zitten, te ontspannen. Hierdoor krijgen je longen letterlijk meer ruimte, waardoor de kwaliteit van de ademhaling beter wordt en minder geforceerd.


Wil je graag meer informatie of een afspraak maken? Neem dan snel contact op met Acupunctuur aan de Maas. De specialist op het gebied van acupunctuur in de regio Rotterdam.


Hartelijke groet,


René Van Lier

Feijenoordkade 17

3071 HK Rotterdam

06-45284293


bronvermelding:

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page